REGULAMIN XXIII EDYCJI KONKURSU
„NASZE KULINARNE DZIEDZICTWO – SMAKI REGIONÓW”
Miejsce:
- Poznań, Międzynarodowe Targi „Smaki Regionów”
Termin:
- 28 września 2024 r.
Zgłoszenia:
- Wypełnione karty zgłoszenia należy przesłać na adres:
Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego ul. Widok 20 lok. 1, 00-023 Warszawa z dopiskiem: „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów”
- Karty zgłoszenia dostępne są w urzędach marszałkowskich, ośrodkach doradztwa rolniczego, w siedzibie Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego oraz na stronie: www.produktyregionalne.pl.
- Termin nadsyłania zgłoszeń: najpóźniej dwa tygodnie przed finałem w danym regionie.
Udział:
- Mogą wziąć udział wszyscy, którzy przedstawią produkty spełniające definicję regionalnych produktów żywnościowych
- Jeden producent może zgłosić jeden produkt w każdej kategorii.
- Łączna liczba produktów biorących udział w każdym regionie nie może przekroczyć 60.
- Zgłoszone produkty powinny być zaprezentowane na finałach regionalnych, wyznaczonych nie później niż do 10 września 2024 r.
Nagrody:
- Nagroda główna w każdej podkategorii.
- Wyróżnienia dla 2 produktów w każdej kategorii.
- Możliwość nominacji do nagrody „Perła 2024” na finałach regionalnych.
- Statuetka „Perła 2024” wręczana na Krajowym Finale Konkursu.
Kontakt:
- E-mail: izba@produktyregionalne.pl
- Izabella Byszewska – tel. 505 17 55 78
- Grażyna Kurpińska – tel. 504 081 707
Regulamin, karta zgłoszeniowa i plakat informacyjny poniżej.